Meditacija in boljše počutje

Se počutite zelo slabo in se vam zdi, da potrebujete nekaj več, kot navadno preživele dneve, polne stresa? Mogoče pa je meditacija tista prava rešitev za vas. Pri meni je bilo podobno, moje počutje je bilo vedno slabše, dneve mi je bilo težko preživeti, moje telo je bilo utrujeno, izčrpano. Ko pa sem začela še negativno razmišljati, sem že skoraj šla do zdravnika, da mi prepiše kakšne tablete, ker tako nisem mogla več živeti. 

Nato pa sem pomislila, da bi mi mogoče pomagala meditacija, ker sem brala v reviji, kako je eni ženski spremenila življenje, počutila pa se je podobno kot jaz. Ker nisem imela kaj izgubiti, sem začela prebirati, kaj pomeni meditacija, kakšne vrste poznamo, kje se lahko izvaja in kam se lahko prijavim. Ker nisem bila pripravljena iti med ljudi, niti časovno nisem utegnila, sem se odločila, da bo moja meditacija potekala kar doma. Skušala sem naštudirati stvari in začela meditirati. Za prvič lahko rečem, da sem se počutila slabo, zdelo se mi je, da vse delam narobe, da ne vem kako moram dihati, misli so mi uhajale, meditacija je postala neizvedljiva.

Nato sem se odločila, da obiščem nekoga, ki me bo naučil meditirati, kajti spoznala sem, da je zame meditacija čisto nekaj novega in da potrebujem osnovno razlago in kasneje bom lahko meditirala sama doma. 

Tako sem se naučila, kaj je meditacija, kako jo izvajati in lahko sem začela delati doma sama. Po enem mesecu se mi je življenje začelo odpirati, kot da je moje telo sprejelo in je meditacija prevladala, da sem se počutila spet živo, zdravo, polno energije, predvsem pa umirjeno. Sproščanje, ki ti ga da meditacija je nekaj kar človek nujno potrebuje, kajti prinese ti umiritev telesa in telo se ob tem počuti fantastično. Vsaka poglobitev v sebe, ti prinese mir, ki ga imaš sam z seboj in to ti meditacija sigurno da.